از این رو به آن رو
در بصره زنی به نام شعوانه بود که در تمام مجالس فسق و فجور شرکت میکرد؛ روزی با اطرافیانش به خانهای رسید که از آن صدای گریه بلند بود؛ شخصی را فرستاد خبر بیاورد؛ اما برنگشت؛ دومی را فرستاد، برنگشت؛ سومی را فرستاد و سفارشکرد که زود برگردد؛ او بازگشت و گفت این ماتمِ زندگان است نه مردگان، بلکه ماتم گنهکاران است.شعوانه خود رفت تا ببیند چه خبر است. واعظی را دید که جمعی دور او نشستهاند و او آنها را از عذاب میترسانَد و همه گریه میکنند؛ واعظ این آیه را خواند:
اذا رَاتْهُمْ مِنْ مَکانٍ بَعِیدٍ سَمِعُوا لَها تَغَیُّظاً وَ زَفِیراً وَ اذا الْقُوا مِنْها مَکاناً ضَیِّقاً مُقَرَّنِینَ دَعَوْا هُنالِکَ ثُبُوراً (فرقان، 12 و 13)
هنگامیکه جهنم گنهکاران را از مکان دور میبیند، صدای خشمآلودش را که با نفسزدن شدید همراه است میشنوند و هنگامیکه در جای تنگی از آن افکنده شوند، درحالیکه در غل و زنجیرند، در آنجا فریاد واویلای آنان بلند میشود.
(به ادامه مطلب مراجعه کنید)
آیات الهی چنان در او اثر کرد که گفت: «ای شیخ، من یکی از روسیاهانم، آیا خدا مرا میآمرزد؟» شیخ گفت:«البته، حتی اگر به اندازۀ شعوانه گناه کردهباشی.» او گفت: «من همان شعوانهام و از این پس میخواهم گناه نکنم.» واعظ گفت: «خدا ارحمالراحمین است.»شعوانه توبه کرد و تمام اطرافیان خود را آزاد نمود و مشغول جبرانکردن گذشته شد تا بدنش ضعیف و رنجور گردید. روزی با خود گفت: بدن من در این دنیا چنین شد، نمیدانم در آخرت حالم چگونه است؟ ندایی غیبی را شنید که گفت دلخوشدار و ملازم درگاه او باش تا قیامت برسد. (احمد نراقی رحمه الله، معراج السعاده)
پس ممکن است ما نیز همچون شعوانه و مانند او، یکشبه راه صدساله را بپوییم و به اعلیعلیین برسیم، همچنان که بسیاری در زمان ما این گونه بوده و هستند و یا اینکه یکشبه، (بهویژه در شبهای عروسی ها و میهمانیهایمان که حلال و حرام الهی رعایت نمیشود) دل مولا امامزمانارواحنافداه را به درد آوریم و در اسفلسافلین بیفتیم و عباداتمان حبط گردد.
دشمنان ما از طریق فیلم های بسیار جذاب و محرک، به طور غیر مستقیم به مخاطب خود می فهمانند که هم میتوان نمازخوان بود و روزه گرفت و به اوضاع منزل و فرزندان رسیدگی کرد و هم در جلسات پارتی شبانه همراه با مستی و رقص و... شرکت کرد و در اجتماع نیز با برهنگی و یا بدحجابی ظاهر شد، ولی این ها به ایمان قلبی انسان هیچ ضرری وارد نخواهد کرد و نباید نسبت به دین خشک برخورد کرد!.
و آدم کشی شاید بتوان یکی از آشکار ترین آسیبی که با گسترش استفاده از ماهواره و فیلم های هالیوودی در جامعه کنونی دچار آن شده ایم را ترویج خشونت دانست.
در برنامه های تولید شده تلویزیون های ماهواره ای و بویژه در فیلم های هالیوود، عموما صحنه های خشن بدون سانسور و بدون توجه به سن مخاطب، به وفور نمایش داده می شود ومسلما افراد چه بخواهند و چه نخواهند، دیدن چنین صحنه هایی در ضمیر ناخودآگاه آنان تاثیر می گذارد.
گاهی این صحنه ها به قدری هنرمندانه و واقعی ساخته شده اند که افراد با دیدن این صحنه، گویی دارند آموزش نحوه بروز خشونت در چنین شرایطی را می بینند و همین مطلب سبب می شود که افرادی تحت تاثیر ماهواره، در شرایط مشابه از خودشان رفتار هایی خشونت آمیز بروز دهند.